top of page

AVM ve Mağaza Havalandırma, Isıtma ve Soğutma Sistemleri

AVM ve mağazalarda müşterilerin iyi bir alışveriş deneyimi yaşaması için mekanda havanın doğru dağıtılması büyük önem taşır. AVM ve mağazaların havalandırma, ısıtma ve soğutma uygulamalarında tekstil kanal sistemini tercih ederek hem yüksek tasarruf sağlayabilir hem de alandaki bireyler için en yüksek seviyede iç mekan hava konforu sunabilirsiniz.

FabricAir-Magaza-AVM-Havalandirma-Isıtma-Soğutma-Bez-Kanal

Yüksek Konfor ve Mutlu Müşteriler


Alışveriş merkezleri ve mağazalarda özellikle yaz aylarında tek bir noktadan atılan soğuk havanın yarattığı cereyan sebebiyle mekandaki bireyler bu alanlardan rahatsız olurlar ve kaçınırlar. Kış aylarında ise sıcak havanın yaşam alanına ulaştırılamaması nedeniyle mağaza veya alışveriş merkezi içerisinde

ölü bölgeler oluşur. Özellikle ülkemizde hem yaz hem de kış aylarında fazlaca rağbet gören alışveriş merkezleri, marketler, mağazalar ve kafeler gibi müşteri konforunun satın alma isteği üzerinde önemli etken olduğu alanlarda iç mekan hava kalitesi ve homojen hava dağılımı çok önemlidir.

Sağlıklı Çalışanlar


İç mekan hava kalitesi müşterilerin olduğu kadar AVM içerisinde ve mağazalarda çalışanlar için de büyük önem taşır. Cereyansız, ölü bölgelerin olmadığı ve düşük hızda, yüksek hava değişiminin yapıldığı ortamlarda çalışanlar kendilerini dinç ve zinde hisseder. Ayrıca bez kanal sistemi havayı homojen dağıttığı için cereyan oluşmaz. Böylece mağazalarda veya AVM’lerde çalışanların hava akımları nedeniyle sıklıkla hasta olmasını önlenerek işletmelerdeki verimliliğe katkı sağlanır.


Azalan Elektrik Faturaları

AVM ve mağazaların elektrik giderlerinin büyük kısmını ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemi oluşturur. Tekstil kanal sistemi ile istenen ortam sıcaklığına, metal kanallara göre daha hızlı ulaşılır ve sistemin çalışması için gerekli dış statik basınç çok azdır. Bu nedenle bez kanal sistemi ile elektrik faturalarından yaklaşık %40 oranında tasarruf ettirir.


Düşük Kurulum ve Bakım Maliyetleri


Tekstil kanal sistemi ile aşağıdaki geleneksel hava dağıtım aksesuarlarına gerek duyulmaz. Tekstil kanalın tamamı aynı zamanda hava dağıtıcısı görevi görür. Tekstil kanal sistemi ile tüm iklimlendirme; ısıtma, soğutma, havalandırma projelerinizde artık adını bile unutacağınız geleneksel hava dağıtım ürünlerini ve aksesuarlarını sıralayalım. Metal havalandırma kanalı, DKP kanal, siyah sac kanal, sac kanal, spiro kanal, paslanmaz kanal, galvaniz kanal, çift cidarlı kanal, prizmatik kanal, flexible hava kanalı, kare hava kanalı, yuvarlak hava kanalı, havalandırma boruları, DKP siyah kanal, esnek hava kanalı, yarı esnek hava kanalı, PU kanal, plastik hava kanalı, havalandırma panjuru, havalandırma davlumbazları, hava damperleri, damperli menfezler, difüzörler ve havalandırma ızgaraları.

Ayrıca tekstil hava kanalları kolayca sökülüp yıkanabildiği için metal hava kanallarında olduğu gibi yüksek bedeller ödeyerek hava kanalı temizliği yaptırmanıza gerek yoktur.

İzolasyon gerektirmediği için, klasik hava kanallarının aksine hava kanalı izolasyonu için ek maliyet yoktur.

Bez kanallar boya gerektirmez. Mekana uyumlu 1100 renk seçeneği sunulur. Klasik hava kanallarının aksine hava kanallarınızı boyatmak için ek maliyete gerek yoktur.

Özetle, düşük maliyeti, AVM ve mağazalarda her tip tavana kolaylıkla uygulanabilmesi ve tüm havalandırma, ısıtma ve soğutma gereksinimlerini karşılayabilmesi, sağladığı enerji tasarrufu ve çeşitli renk, logo ve baskı seçenekleri ile kurumsal kimliğe uygun olarak üretilebilen tekstil hava kanalları AVM’ler ve mağazalar için mükemmel bir hava dağıtım çözümüdür.

FabricAir bez hava kanalları hakkında ek bilgi almak için bizi arayabilir veya kataloğumuzu inceleyebilirsiniz.

bottom of page